Van Zenden naar Ontvangen

Een 'commerciële blik' op een zendingsorganisatie

In Zwolle huist een zendingsorganisatie met de pakkende naam 'De Verre Naasten'. Bij DVN werken enkele tientallen mensen samen, zowel betaalde krachten als vrijwilligers, om de binnen- en buitenlandse kerken te ondersteunen bij het zendingswerk. We waren dan ook positief verrast toen we benaderd werden om voor deze mensen een commerciële training te ontwikkelen. Want zendingswerk verbind je immers niet zo snel met het woord 'commercieel'. Toch was het een hele bewuste keuze van Allard Treep (DVN-bedrijfsbureau) om te zoeken naar een externe commerciële trainer. 'Commercieel' heeft immers ook alles te maken met 'goede vragen stellen', met 'echt luisteren', met 'om kunnen gaan met bezwaren' en ook met 'kort en bondig formuleren waar je voor staat'.

Hagar Prins leidt de afdeling Communicatie & Fondsenwerving en is de manager van de mensen die getraind werden. Voor ons als trainingsbureau is een goede samenwerking met de manager cruciaal: de trainer zet tijdens een trainingsdag een proces in gang, zet mensen aan het denken en vraagt om concrete actiepunten van de deelnemers. Maar het is de manager die dit na de training weer oppakt, die zorgt dat mensen doen wat ze beloven en dat ze worden geholpen bij de hobbels in de weg die ze vanzelfsprekend tegenkomen. En dat werkte bij DVN perfect! Regelmatig tussentijds overleg zorgde dat de mensen echt aan de slag gingen met de besproken 'uitdagingen', zodat we bij de volgende training de successen konden delen en weer een volgende stap konden zetten. Dat is de beste weg naar persoonlijke groei.

We hebben vaker gewerkt voor organisaties met een ideële instelling. En iedere keer is het weer treffend om te zien hoe een gezamenlijk doel helpt om een enorme energie los te maken. Dit gaat verder dan 'de neuzen dezelfde kant op', dit gaat over mensen die als team staan voor hun zaak en een enorme warmte uitstralen bij wat ze doen. Passie laat zich niet afremmen en dat bleek ook weer tijdens dit trainingstraject.

Die passie moest soms wel wat in banen geleid worden: 'eerst vragen stellen voor je gaat vertellen'. Je kan iemand immers niet helpen als je niet weet wat er speelt. Daaraast is het, juist bij zo'n passievolle club, soms ook moeilijk om goed onder woorden te brengen waar je voor staat en wat je kracht is als organisatie. Dat is voor de mensen intern eigenlijk vanzelfsprekend, maar om het in een paar zinnen uit te leggen aan een buitenstaander is soms een uitdaging. Daar hebben we dus in geoefend. En met resultaat! Mooi om te zien hoe de rollenspellen zich ontwikkelden. Ook de actiepunten waren heel praktisch en doeltreffend. En daar zit de kracht: liever 10 kleine, behapbare en vooral haalbare actiepunten dan één (te) groot actieplan dat nooit af komt.

Meer weten over het werk van De Verre Naasten? Kijk op www.deverrenaasten.nl

 

Deel deze pagina:

Reacties

19-01-2015
Door: Hagar Prins
Dank voor de zeer waardevolle, praktijkgerichte trainingen! Dankzij de trainingen zijn we als team anders gaan kijken naar commercieel bezig zijn en eagerder + pro-actiever geworden op het benutten van kansen. Ook veel waardering voor de wijze waarop Anton zich heeft ingeleefd in de organisatie en het werkveld.
19-01-2015
Door: anoniem
Ik had niks met commercie. Bijna een vies woord! Een doos vol (al of niet vuile) trucs. Maar commercieel denken kan ook ingezet worden om met een warm hart mensen te winnen voor een goede zaak. Een goede boodschap goed neerzetten. Veel geleerd! Gegroeid in het op juiste wijze woorden geven aan boodschap met respect voor gesprekspartner. Bedankt!
19-01-2015
Door: Arjan Woertink
Anton weet op een ontspannen manier maar doelgericht en inspelend op onze werkpraktijk commerciële vaardigheden over te brengen. Hij heeft daarbij de goede tone-of-voice te pakken en heeft snel inzicht in onze vraagstukken/dilemma's. Knap werk!
19-01-2015
Door: anoniem
Enthousiaste trainer. Op een leuke, ontspannen manier met elkaar gekeken naar de organisatie. Veel tips en tricks meegekregen
19-01-2015
Door: Henriette Poortinga
Waardevolle training. Mooi om te zien dat het positief is om uit je comfortzone te treden. Goede tools ontvangen om ermee aan de slag te gaan.
19-01-2015
Door: Henk Bakker
Durf nu meer te telefoneren en voer betere telefoongesprekken
19-01-2015
Door: Sietske
Fijne en toepasbare training met veel ruimte voor ervaringen delen en leren van elkaar. Anton is een trainer die goed kan luisteren en toepassen. Veel aan gehad!

Laat een reactie achter

Neem contact met ons op:

T. 088 003 98 00