Pittig examen voor cursisten NIMA Sales-A

Veel vragen over inkoopstrategie

De deelnemers aan de cursus NIMA Sales-A hebben op 15 januari het NIMA-theorie examen gedaan. De uitslag laat nog enkele weken op zich wachten. Het examen werd als 'pittig' ervaren, zeker omdat het dit jaar wel erg veel over 'inkoop' ging. Aan de andere kant is het voor verkopers natuurlijk zeer nuttig om je goed te verdiepen in hoe een inkoper denkt en werkt. Dat is immers je klant! En hoe beter je een klant begrijpt, hoe beter je hem of haar kan helpen.

Natuurlijk is 'inkoopstrategie' slechts één van de onderwerpen die in deze cursus aan bod komen. Ook organisatievormen, marketing, financiering, commerciële calculatie en natuurlijk het voeren van goede verkoopgesprekken worden behandeld. Op 7 februari gaan de cursisten op voor het praktijk-examen. Dan gaan ze een product verkopen aan twee examinatoren en worden ze beoordeeld op het totale verkoopgesprek dat ze voeren. Van de 'ijsbreker' bij binnenkomst naar het stellen van goede vragen en het achterhalen van de behoefte van de klant. En dan natuurlijk 'argumenteren' en op de juiste manier 'afsluiten', oftewel de order noteren. Dit komt allemaal aan bod in het examen van een half uur. De kandidaten worden dan ook geacht om hun gesprek goed voor te bereiden en de examinatoren pakkend door het gesprek te leiden.

Veel ervaren verkopers vergissen zich nog wel eens in dit mondelinge examen. "ik voer iedere dag goede gesprekken" is dan de gedachte. Maar toch is er ook vaak aan de 'goede gesprekken' die men dagelijks voert nog best wat te verbeteren. En daar zijn de NIMA-examinatoren scherp op! Toch heeft Salesopleidingen.nl een track-record met zeer hoge slaagpercentages. We weten immers als geen ander hoe het NIMA examen eruit ziet. En we werken met zeer kleine groepen, waardoor de interactie ook heel hoog is. Heeft u ook interesse om op te gaan voor dit waardevolle diploma? Schrijf u dan nu in  voor de eerstvolgende cursus NIMA Sales-A (start september 2013). Rechts op deze nieuwspagina kunt u direct een leaflet downloaden en printen met alle belangrijke informatie over deze cursus op één A4. Natuurlijk kunt u ook hierboven op de knop 'NIMA Opleidingen' klikken voor de uitgebreide informatie.

Deel deze pagina:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Laat een reactie achter

Neem contact met ons op:

T. 088 003 98 00
Salesopleidingen.nl in beeld