Internationale Management Training

Hoe franchisers van elkaar leren

Uiteraard biedt franchising voor beide partijen voordelen: de franchisegever kan sneller groeien en de franchisenemer profiteert van een sterk merk en gezamenlijke services (zoals administratie en marketing). Toch blijf je als franchisenemer wél zelfstandig ondernemer. Je moet dus zelf 'je broek ophouden' zoals ze hier in Holland zeggen. Dat vraagt creativiteit. En misschien wel vooral activiteit. Daarover ging deze managementtraining met deelnemers uit verschillende landen: hoe maak je optimaal gebruik van de 'kennis van de groep' en haal je het beste uit je lokale vestiging.

Zoals bij veel bedrijven is lokaal ondernemerschap ook vooral hard werken. Zorgen dat je omgeving weet wat je doet, netwerken, vragen beantwoorden en offertes opvolgen. En natuurlijk zorgen dat klanten tevreden zijn over de uitvoering van je werk. Alles bij elkaar bestaat het gevaar dat je geen tijd meer neemt om eens na te denken over 'vernieuwing'. Ieder bedrijf moet immers vernieuwen, ook een franchisenemer ontkomt daar niet aan.

Denk bij vernieuwing vooral aan kleine stappen, die zijn het makkelijkst door te voeren. Bijvoorbeeld op de volgende gebieden:

  • Doelgroep: op wie richt je je nu en is er wellicht een andere doelgroep die je ook kan gaan bewerken
  • Marketing: Social Media heeft de manier hoe we communiceren veranderd, hoe ver ben jij daarin?
  • Van tekst naar beeld: Google geeft aan dat het voor 2016 meer zoekopdrachten op Youtube verwacht dan via Google zelf. Daar moet je wat mee...!
  • En van tekst naar nóg betere tekst: kijk je brochures en website nog eens na. Is die wel '2016-bestendig'? Of moet je je teksten nodig weer eens updaten?
  • Klantcontact: persoonlijk contact blijft belangrijk. Wat kan jij doen om je klanten te 'zien'? Een open dag? Een beurs? Meer persoonlijke bezoeken? Plan het in in je agenda! Maak regelmatig tijd om vooruit te kijken. Je klanten waarderen het!

Kortom, constante vernieuwing is pure noodzaak! In deze ééndaagse training hebben we gewerkt aan teambuilding en gebrainstormd over concrete ideeën om de eigen omzet te verhogen. Eéndracht maakt macht zei men vroeger al. En dat geldt ook voor franchiseformules!

Deel deze pagina:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Laat een reactie achter

Neem contact met ons op:

T. 088 003 98 00