Feestelijke afronding trainingstraject Pols Zuidland

goede zaken in slechte tijden

De Pols Groep in Zuidland verkoopt machines voor de Milieu en Recycling branche en machines voor Tuin&Park, waaronder ook de machines vallen die bijvoorbeeld op golfbanen worden gebruikt. In 2011 en 2012 zijn de verkopers van Pols Zuidland en Pols De Meern uitvoerig getraind in commerciële vaardigheden. Natuurlijk was ook dit weer een maatwerk-traject, waarbij de te trainen onderwerpen zijn aangepast aan het bedrijf en de markt waarin Pols werkt.

Voor aanvang van het traject zijn eerst intake gesprekken gevoerd met alle deelnemers en met de directie. Toen duidelijk was waar de mensen stonden qua kennis, ervaring en uitdagingen is in overleg met de directie de exacte trainingsinhoud bepaald en zijn de trainingen ontwikkeld. Doordat Salesopleidingen.nl goed thuis is in de subsidie mogelijkheden kon hier een traject worden aangeboden dat nagenoeg kostendekkend was. En dat is toch mooi meegenomen in deze tijd!

Maar de echte winst van dit traject zit zoals altijd in de toegenomen vaardigheden van de verkopers. Natuurlijk is het nooit exact te bepalen wat de invloed van de trainingen is op het resultaat van een bedrijf, maar feit is dat de Pols Groep een heel goed jaar heeft gedraaid in 2012. Petje af!

Eind december vonden de laatste trainingen van dit traject plaats. Als feestelijke afronding namen de deelnemers aansluitend een welverdiend certificaat in ontvangst. En feestelijke was het! Natuurlijk waren er de nodige serieuze woorden van zowel de trainer en van directeur Piet van der Pols, maar er werd ook gelachen. Trainen en oefenen in commerciële vaardigheden mag immers ook best leuk zijn!

Dat de deelnemers het trainingstraject als positief hebben ervaren blijkt wel uit het feit dat inmiddels al een vervolgtraject is gestart. Hierbij wordt de dealer-strategie als uitgangspunt genomen. Verkoop is immers ook partnership. En voor Pols zijn de dealers de belangrijkste partners in de markt. Op dus naar een interessant en leerzaam vervolgtraject. Dat het bij mag dragen aan wederom een goed jaar voor de Pols Groep!

Deel deze pagina:

Reacties

27-06-2013
Door: Cees Wolters
Ook als je al jaren actief bent in de verkoop is het fantastisch om te zien dat je altijd beter kunt worden!

Laat een reactie achter

Neem contact met ons op:

T. 088 003 98 00
Salesopleidingen.nl in beeld