De Accountant als Rechercheur

Medewerkers Probaat worden getraind met rollenspellen

De accountant als rechercheur

Bij Probaat Accountants en Adviseurs krijgen de medewerkers continu training en opleiding op hun vakgebied. En daarbij gaat het niet alleen om de vaktechnische zaken, maar ook om de 'communicatieve vaardigheden'. Niet onbelangrijk in een markt waar het draait om goede en betrouwbare adviezen. De klanten van Probaat verwachten dan ook een meedenkende gesprekspartner en die krijgen ze!

Tijdens de trainingen wordt vaak gewerkt met rollenspellen. Het gaat immers om het verhogen van de vaardigheden, en die kan je niet leren uit een boekje. Oefenen, oefenen, oefenen… En elkaar helpen om het steeds weer beter te doen.

Dick Ruhe van Probaat verwoordde het laatst als volgt: “We moeten als accountant eigenlijk een beetje een rechercheur zijn. Altijd op zoek naar ontbrekende informatie of zaken waar de klant zelf nog niet aan gedacht heeft maar die wel van belang kan zijn”. En zo is het natuurlijk ook. Als accountant heb je pas echt toegevoegde waarde voor je klanten als je steeds minimaal één stap verder denkt dan de klant.

Eind december werd er dan ook weer hard getraind bij Probaat. Vooral de vraagtechnieken stonden deze keer centraal: hoe achterhaal je alle informatie op een klantvriendelijke en efficiënte manier. Daarom werden er ook weer volop rollenspellen gedaan. Op de foto Huib van den Akker ‘in rollenspel’ met René Blenk.

Overigens gaat bij Probaat het ‘communiceren’ veel verder dan alleen de gesprekken over de boekhouding. Probaat organiseert met grote regelmaat klantenbijeenkomsten waar de klanten ook onderling kunnen netwerken. Nuttig en aangenaam! Zie voor meer informatie www.probaat.nl

Deel deze pagina:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Laat een reactie achter

Neem contact met ons op:

T. 088 003 98 00
Salesopleidingen.nl in beeld